Maltepe’de Diş İmplantı Nasıl Uygulanır?

Maltepe'de Diş İmplantı - Maltepe Bilim Diş Kliniği

Diş implantı, eksik dişleri doğal dişler gibi kullanabileceğiniz yapay dişlerin yerleştirilmesine yönelik modern bir teknolojidir.  Diş kayıpları, özgüven kaybından kemik erimesine, çiğneme güçlüğünden konuşma problemlerine kadar pek çok sıkıntıya yol açabilir. Maltepe’de diş implantı uygulaması ile eksik dişlerinize çözüm bularak bütün bunlardan kurtulabilir ve hayallerinizdeki Hollywood gülümsemesine kavuşabilirsiniz.. Bu blog yazısında Maltepe’de diş implantı uygulamasından, …

Diş implantı, eksik dişleri doğal dişler gibi kullanabileceğiniz yapay dişlerin yerleştirilmesine yönelik modern bir teknolojidir.  Diş kayıpları, özgüven kaybından kemik erimesine, çiğneme güçlüğünden konuşma problemlerine kadar pek çok sıkıntıya yol açabilir. Maltepe’de diş implantı uygulaması ile eksik dişlerinize çözüm bularak bütün bunlardan kurtulabilir ve hayallerinizdeki Hollywood gülümsemesine kavuşabilirsiniz..

Bu blog yazısında Maltepe’de diş implantı uygulamasından, tedavi planından ve diş implantı kurulum aşamalarından bahsedeceğiz.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, dişlerin bütünlüğünü yeniden sağlamak için yapay dişlerin yerleştirildiği kapsamlı bir tedavi seçeneğidir. Yüksek verimliliği nedeniyle bu prosedür, kısmi veya tam dişsizliğin tedavisinde diş standardı haline gelmiştir. Maltepe’de diş implantı, çene kemiği dokusuna diş kökünün yerine cerrahi olarak implant yerleştirilmesi ve ardından bir protezin yerleştirilmesinden oluşur.

Diş implantı, klinik duruma bağlı olarak kalıcı bir kronun, diş köprüsünün veya diş üstü protezin sabitlenmesi için işlevsel bir destek görevi görür. Maltepe’de diş implantı ile dişlerin bütünlüğünün ve çiğneme fonksiyonunun yeniden kazanılması ve kemik dokusunun kademeli atrofisinin durdurulması sağlanır.

Maltepe’de Diş İmplantı Aşamaları

Ameliyat öncesi aşama (1-7 gün arası)

  • İlk konsültasyondan sonra doktor bir tedavi planı hazırlar ve hazırlık prosedürlerini belirler
  • Profesyonel ağız hijyeni – plak ve taşların detaylı temizliği yapılır
  • Çürük oluşumlarının ortadan kaldırılması sağlanır
  • Ağız boşluğunda enfeksiyon odaklarının giderilmesi, diş hastalıklarının tedavisi (pulpitis, periodontit, diş eti iltihabı, periodontit) yapılır.
  • Anestezi ve ameliyat için gerekli hazırlıklar yapılır

Cerrahi müdahale (15 dakikadan 2 saate kadar)

  • Hastaya diş implantı yerleştirilir
  • Endikasyonlara göre kapalı sinüs kaldırma, mandibular sinirin yeniden transpozisyonu ve kemik greftlerinin kullanımı gerçekleştirilir.
  • Komplikasyonları azaltmak için işlemden 40 dakika önce antibiyotikler  ​​reçete edilir. İlaçlar kesinlikle doktorun önerdiği şekilde alınmalıdır.

Maltepe’de Diş İmplantı İçin Gerekli Anatomik özellikler

Maltepe’de diş implantı uygulamasından önce implant cerrahının gerekli çap, uzunluk ve yönelime sahip bir implant seçebilmesi için çene anatomisini dikkate alması gerekir.

Üst çene

Çoğu durumda üst çene kemik dokusunun yüksekliği 8 mm’den az ise kapalı sinüs kaldırma işlemi yapılır. Diş eti flebi eğildikten sonra çubuk kortikal plakaya (distal bölüm) veya burun boşluğunun alt kısmına (ön bölüm) sabitlenir. Bu pozisyon daha iyi birincil stabilite sağlar.

Alt çene

Operasyon öncesinde mandibular kanalın ve fasiyal venin pozisyonu belirlenir.  İşlem sırasında diş eti flebi dikkatlice soyulur, sinir çevresinde kesici aletler kullanılmaz ve sinirden 2 mm önce preparasyon durdurulur.

Dişler

Dişlerin planlanan yataktaki konumu, uzunluğu ve eğimi değerlendirilir. Çubuğun kılavuz eksenini ve açısını belirlemek için yakın fotoğraf çekmek önemlidir.

Kemik dokusu

Kemik yapısı ameliyattan önce ve doğrudan implant kurulumu sırasında değerlendirilir. Kemik dokusunun miktarı ve kalitesi primer stabiliteyi etkiler. Ön bölgede süngerimsi madde eksikliği varsa doku aşırı ısınabilir ve çiğneme bölgesinde çubuğun stabilitesi minimum düzeyde olacaktır. Yeterli miktarda yüksek yoğunluklu kemik varsa işlem daha başarılı olacaktır. Kemik büyütme gerekebilir.

Maltepe’de Diş İmplantı  Öncesi Nelere Dikkat Edilir?

İlk muayene sırasında diş hekiminiz diş implantı ile ilgili detaylı planlama yapar. Planlama, protezin yönteminin, çubukların sayısının/boyutunun, cerrahi ve ortopedik aşamanın taktiklerinin, endikasyon/kontrendikasyonların ve hastanın isteklerinin belirlenmesiyle başlar. Tam bilginin elde edilmesi bir hazırlık aşaması olarak kabul edilir.

Muayene sırasında şunlara dikkat edilir:

  • Diş kusurunun türü ve kapsamı;
  • Ağız hijyeninin durumu;
  • Alveoler sırt yüksekliği;
  • Mukoza zarının durumu;
  • Mandibular kanalın, burun boşluğunun ve sinüslerin konumu.

Doktor, hastayla yaptığı görüşmeye dayanarak operasyon için endikasyonları ve kontrendikasyonları öğrenir. Anamnez toplanırken aşağıdakiler dikkate alınır:

  1. Diş kaybının süresi ve nedeni: Bu en iyi implant tipini seçmenize yardımcı olacaktır.
  2. Geçmiş veya eşlik eden hastalıklar: Cerrahiye kontrendikasyon olabilir veya ek önlemler gerektirebilir.

Kemik dokusunun durumunu belirlemek için bir röntgen muayenesi istenebilir Bu, kemik yüksekliğinin ve diş pozisyonunun değerlendirilmesine olanak tanır. Çene yapısının üç boyutlu görüntüsünün elde edilmesi için ek bir bilgisayarlı tomografi (BT) taraması önerilebilir.

Maltepe’de Diş İmplantı  Başarısını Ne Belirler?

Operasyondan önce temel gereksinimleri dikkate almak önemlidir:

  • Bucco-lingual bölgedeki kemik dokusunun genişliği 6 mm arasında olmalıdır.
  • Diş kökleri arasındaki mesafe en az 8 mm’dir.
  • Üst/alt çenedeki optimal kemik kalınlığı 10 mm’dir (diğer durumlarda cerrahi hazırlık gerekli olacaktır).

Hastayı tedavi planına alıştırmak, prognoz ve olası komplikasyonlar hakkında konuşmak çok önemlidir. Ayrıca kliniğimiz alternatif tedavi yöntemleri konusunda objektif bilgiler sunmaktadır. Cerrahi müdahale ancak hastayla anlaşma yapıldıktan sonra mümkündür

Maltepe’de Diş İmplantı İle Kusursuz Gülümsemeler

Diş implantı, doğal dişleriniz gibi kullanabileceğiniz yapay dişlerdir. Maltepe’de diş implantı tedavisi ile gülümsemelerinizi tamamlıyoruz ve hayallerinizdeki kusursuz ışıltılı bir gülümsemeye sahip olmanızı hedefliyoruz. Maltepe Bilim Diş Kliniği’ndeki deneyimli diş hekimlerimiz ile sürecin başından sonuna kadar hasta odaklı yaklaşımımızla her aşamaya birlikte karar veriyoruz. Sizin için en uygun tedavi planını oluşturuyoruz. Sizde diş implantı yaptırmak isterseniz ilk değerlendirme için randevu alabilirsiniz.